videoannonsering

DIGITAL MARKNADSFÖRING ÄR OERHÖRT VIKTIGT FÖR DITT FÖRETAG

Visste du att folk spenderar 5 gånger längre tid på att titta på videoinnehåll än att på att läsa statiskt innehåll. Det är vad en studie som Facebook gjorde under 2017 visar. Vad som också har framkommit är att den genomsnittstid som tittarna spenderar på att titta på videoannonser ökade 16% under 2018 jämfört med 2017. Dessutom visar det sig att under början av 2018 spelades hela 81% av videoannonserna upp hela vägen igenom.

Det låter fantastiskt, men verkligheten är att det här, precis som alla andra delar inom den digitala marknadsföringssidan genomgår oerhört snabba förändringar. Normalt sett jobbar man med videoannonser för att sprida varumärkeskännedom, öka lojaliteten och (givetvis) öka försäljningen. Som en del av en väl genomtänkt digital marknadsföringsstrategi kan videoannonsering vara oerhört givande för ditt företag.

Webbempire är Sveriges främsta webbyrå, och har lång erfarenhet inom den digitala marknadsföringsvärlden. Vi har förmågan att hjälpa dig med den lösning du behöver för att lyfta ditt företag till en högre nivå med hjälp av videoannonsering. Det kan tyckas naturligt, men mobilen är nyckeln till framgång numera. Undersökningar under 2018 kom fram till att folk tittade 25% mer på video på mobilen och att man använde mobilen för internet oftare än stationära datorer (63%). Samtidigt minskade tittandet på stationära datorer!

32,8%

Ökning av online-transaktioner

56,48%

Intäkterna ökar

148%

Ökning av organisk trafik

46%

Ökad mobiltrafik

Vad som också är viktigt att förstå är att det lätt blir informationsmättnad. Folk vill inte spendera för mycket tid på saker de inte är helt säkra att de är intresserade av. Av den anledningen är de optimala annonserna korta annonser. 10- 20 sekunder tycks för närvarande vara rätt längd, men det beror på många olika faktorer och även på vad du själv vill uppnå.

Din videoannons måste ta hänsyn till mobilanvändare, vilket innebär att den måste vara väl fokuserad, relevant och njutbar. Tänk på att logotyper, varumärken och produkter måste vara stora nog att synas på en relativt sett liten skärm. Annonsen bör vara mellan 10 och 20 sekunder lång – kort är bättre.

Din annons måste kunna få igenom sitt budskap även utan ljud. Det finns plattformar som spelar upp annonsen utan ljud som standard; det finns (många) tittare som inte har ljudet på när de är på de olika plattformarna. Använd förklarande text där så är nödvändigt, och se till att du under de första 3 sekunderna får över tillräckligt med information för att fånga uppmärksamheten. Även om tittaren väljer att inte titta på din annons, så bör dessa 3 sekunder vara tillräckligt för att i framtiden associera med ditt varumärke eller din produkt.

Man kan driva en kampanj för att nå fler potentiella kunder, förstärka budskapet, driva trafik och affärer och ändå hålla kostnaderna rimliga.

YouTube, med sina 1.3 miljarder användare är ett naturligt fokus för annonser. Varje dag tittar mer än 1 miljard personer på YouTube – oftast på sina mobila enheter.

Man ska heller inte glömma Instagram, med sina mer än 250 miljoner dagliga användare. Facebook, LinkedIn, Snapchat och Twitter är andra naturliga kanaler för videoannonsering.

Webbempire har kunskapen och förmågan att hjälpa dig och ditt företag med dina videoannonser och med din digitala merknadsföringsstrategi.

Effective Web Development Solutions

VÄXA TRAFIK OCH ÖKA INKOMSTER

Berätta om ditt projekt

Låt oss hjälpa dig att få ditt företag online och växa det med passion

Få ut det bästa av din online-marknadsföringsbudget och få dig att ligga före konkurrenterna.

Testimonials

SEE ALL